Spiritueel Bewust Zijn 

Schoonheidssalon De Zevende Dag

Holistisch Coaching, Massage & Facials

Blog

Zon & uw huidbescherming

Geplaatst op 30 juli, 2017 om 8:20

Zonneproducten met natuurlijke vitamine E bieden meer bescherming.

Schade en huidveroudering door vrije radicalen kan deels voorkomen worden door het gebruiken van anti-oxidanten. Met name natuurlijke vitamine E biedt daartegen een efficiënte bescherming. Producten met deze vitamine (en zonder andere toegevoegde UV-filters) bieden al een beschermingsfactor 4 en dus 75% vermindering van de UV-straling. Een natuurlijke vitamine E wordt vermeld als: “d-alfa-tocopherol-acetate”. Zonneproducten met chemische conserveringsmiddelen leiden tot snellere huidveroudering.

Aan de Universiteit van Kyoto werd vastgesteld dat zonneproducten met het chemische conserveringsmiddel ( Methylparaben ) huidcellen meer dan 3 maal sneller doen afsterven dan producten zonder conserveringsmiddelen. Chemische conserveringsmiddelen doden namelijk ééncelligen. En of dat nu een niet-gewenste bacterie is of een gezonde huidcel, dat maakt voor het conserveringsmiddel geen verschil. Aangezien conserveringsmiddelen ook vaak allergische reacties veroorzaken is het advies: gebruik geen (zonne)producten met deze stoffen indien je de kans op vroegtijdige huidveroudering door celdood of allergieën wil vermijden.

De huid moet in de zon extra goed verzorgd worden

Omdat intense UV-straling een huidverouderend en huiduitdrogend effect heeft, is het van belang je huid extra goed te hydrateren met liposomen en extra goed te verzorgen met natuurlijke oliën en vitamines. Ook de zonnebeschermingsproducten moeten deze ingrediënten bevatten. De gebruikelijke minerale olie (petroleumolie), conserveringsmiddelen en geurstoffen in zonneproducten hebben geen hydraterende en verzorgende werking en kunnen de huid net extra uitdrogen of tot een allergie leiden.

Ingredienten die er toe doen en de schadelijke stralen kunnen weerkaatsen in een product zijn Zinkoxide en Titanium-oxide. Check uw label voor u een nieuw zonneproduct aanschaft.

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties