De 7e Dag

Holistic Body & Soul Work

Blog

Waarom doe ik wat ik doe?

Geplaatst op 3 januari, 2018 om 3:50

Waarom doe ik wat ik doe? 

Vroeger had ik een baan in een schoenenzaak en bouwde met mijn vele werken zoveel vakantiedagen op, dat ik nog dagen van drie jaar terug tegoed had. Ik vond het zo leuk om mensen te adviseren, soort van eigen baas te zijn op de amper 60 vierkante meter, wanneer de eigenaar op markten stond. Zij gaven mij het allereerste compliment: "Jij bent echt een type voor een eigen zaak". Blij dat ik was! Uiteindelijk heb ik de stap durven zetten naar een modehuis met als extra uitdaging naast verkoop op een eigen afdeling, de inkoop van kledingcollecties in binnen- en buitenland. Wat heb ik daar veel geleerd! Klantgerichtheid, service, persoonlijke aandacht tot in de kleinste details en passie voor de mens achter de kleding. Ik mocht met collega's modeshows lopen en solo zingen tijdens deze shows. Een geweldige tijd! Toch merkte ik ook dat ik meer van mijzelf wilde neerzetten onder hardwerkend Nederland. Een onderbuik gevoel zeg maar...

 

Door een ontstoken SI gewricht kwam ik totaal onverwachts, maandenlang op bed te liggen. Een periode waarin ik veel zekerheden heb moeten loslaten. Het was zwaar want ons dochtertje van 1 jaar kon ik niet eens meer optillen en ik sliep op een ziekenhuisbed in de woonkamer.

Toch heb ik vanuit die periode gezocht naar persoonlijke ontwikkelingen. Ik heb na deze zware tijd nooit meer voor een baas gewerkt. Wat ik voor ervaring had opgebouwd wilde ik gaan bundelen tot een unieke positieve baan.

Zodra ik weer kon lopen en functioneren wilde ik alleen maar leren! Vele studies, nieuwe opleiding, workshops en cursussen gevolgd, die nu allemaal onderdeel zijn geworden van Schoonheidssalon De Zevende Dag ❤ Mijn eigen zaak ❤

 

Vol enthousiasme ben ik in 2014 gestart in de salon door optimale natuurlijke huidverzorging, ontspanning en coaching te bieden aan vrouwen. (sinds kort ook Kindercoaching)

Doormiddel van aanraking komt een mens bij haar/zijn eigen begrenzing. Voelt zich gezien. Aanraking is een éérste levensbehoefte.

 

Die heb ik, en velen met mij, gemist tijdens momenten van kwetsbaarheid. Maar in elke kwetsbaarheid schuilt kracht. Kracht om eigen beslissingen te nemen. Die niemand anders voor jou kan maken! Dan wordt je leven ook echt jouw leven, en niet een kopie van verwachtingen en slachtoffer gedrag. (zeg ik uit ervaring)


Daarom doe ik wat ik doe.

En...ik ben nog lang niet uitgeleerd! Vandaar die koffer die ik met mij meedraag ( zie foto bij deze post op facebook )


Warme groet van mij,

Corina

Categorie├źn: Geen