De 7e Dag

Holistic Body & Soul Work

Gezond van binnen is mooi van buiten


Een gezonde huid is vaak een mooie huid. Om je huid gezond te houden is een gezonde voeding met de noodzakelijke bouw- en voedingstoffen nodig om je huid van binnen uit te verzorgen. Als je je gezond en energiek voelt heeft dat ook nog eens een groot effect op je uitstraling. Gezond van binnen, maakt dus echt mooi van buiten.


Jong en Gezond met Antioxidanten

Anti-oxidanten zijn belangrijke vitamines en mineralen, die schade aan lichaamscellen helpen voorkomen. Ze voorkomen vroegtijdige veroudering, ontstekingen en allerlei ziekten. Dat doen ze door zgn ‘vrije radicalen’ uit te schakelen. Vrije radicalen zijn stoffen die DNA in cellen kunnen aantasten en de celdeling kunnen ontregelen. Ze ontstaan in ons lichaam door ongezonde voeding, stress, slaap te kort, roken en drinken, luchtvervuiling, te veel UV straling, zwaar sporten, chemische stoffen en medicijnen. Omdat je lichaam te weinig antioxidanten aan maakt, is het belangrijk ze via je voeding binnen te krijgen. Vooral (biologische) groente en fruit bevatten veel antioxidanten, zoals Vit C, E en Beta Caroteen. Mineralen zoals koper, magnesium, selenium en zink zijn andere belangrijke antioxidanten. Met een gezonde voeding -en leefstijl, blijf je dus langer jong, mooi en gezond.


Gezonde voeding als medicijn

De dwarsdoorsnede van de huid laat het belang van gezonde voeding zien. Via het bloed worden allerlei stoffen uitgewisseld met de huid. Gezonde stoffen, zoals vitamines en mineralen, maken je huid gezond en sterk. Terwijl schadelijke stoffen juist je huidconditie kunnen verslechteren. In de aanpak van huidproblemen is het nog eens extra van belang om goed op je voeding te letten. Gezonde voeding werkt dan als een natuurlijk medicijn.


Water geven

Je lichaam bestaat voor 70% uit water en heeft gemiddeld 2 liter water per dag nodig om allerlei lichaamsprocessen goed te kunnen laten verlopen.Genoeg drinken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller afvalstoffen kwijt raakt. Bij een te kort aan vocht zullen je lichaamscellen vocht loslaten om het te kort te compenseren. Cellen worden platter en gaan minder goed functioneren. Zo ook de cellen in je huid. Je huid ziet er dof uit, voelt trekkerig en vertoont meer fijne lijntjes.