De 7e Dag

Holistic Body & Soul Work

Stress en de huid...


Het leven dat we leiden is vaak hectisch. We hebben het druk, zijn gehaast, maken ons zorgen en komen soms maar moeilijk tot ontspanning. Kortom we zijn vaker in de stress dan in de relax. Onderzoek toont aan dat stress een negatieve invloed heeft op onze huidconditie en onze gezondheid in het algemeen.


Invloed van stress op onze huid.

Stress verlaagd de weerstand en veroorzaakt allerlei gezondheidsklachten. Vaak is aan de huid af te lezen of iemand last van stress heeft. Je huid weerspiegelt immers wat er in je om gaat. Huidproblemen en huidziekten kunnen door stress ontstaan of verergeren. Zoals bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering, een verslapte droge huid, een rode overgevoelige huid, of juist een glimmende en vette huid. Voorbeelden van huidziekten die stress gerelateerd kunnen zijn zijn bijvoorbeeld rosacea, eczeem, psoriasis of acne.

                                                                  
Relax om een mooie frisse uitstraling te houden.

Rust in je hoofd en regelmatig ontspannen  is hét streven. Eigenlijk willen de meeste mensen dat wel, maar schiet het er vaak bij in omdat het leven nu eenmaal zo druk is. Door die hectiek lukt het soms überhaupt niet meer om eens echt tot ontspanning te komen. Veel van mijn klanten komen ook daarom elke 6-8 weken naar mijn praktijk. Zij zijn zich er van bewust dat hun huid zowel van binnen als van buiten ontspanning nodig heeft om er goed uit te zien. Met vaste regelmaat genieten zij van mijn  huidverbeterende en ontspannende behandelingen.

                                                                 
Herstel je balans bij huidproblemen

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Ben je bijvoorbeeld druk in je hoofd dan kan dat spanning in nek en schouders geven, met hoofdpijn als gevolg. Ook kun je dan ineens last krijgen van een droge schilferige huid of juist van een vettere en onzuivere huid. Je hebt iets nodig om weer in balans te komen.Verschillende massages zoals zone, drukpunt -en intuïtieve massages, eventueel gecombineerd met ademhalingstechnieken,  laten lichaamsenergie weer stromen en herstellen je  balans. Kijk eens met gevoel en met jouw behoefte naar de mogelijkheden van mijn schoonheidsbehandelingen. Ik weet zeker dat je net als ik, weer met een frisse blik de wereld bekijkt en met energie nieuwe keuzes kunt maken, na een rustpauze voor jezelf!